Certamen Salvador Iborra: finalistes i formació 2019

Aquest any s'ha convocat la segona edició del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, en homenatge al jove poeta assassinat el 2011, que organitza l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. El jurat del premi ha estat format per Laia Martínez i López, Ben Clark, Marc Rovira, Maria Sevilla i Enric Viladot amb Natàlia Rabassa i Marta Vilardell (representants d'Art Jove i de l'Agència Catalana Joventut amb veu però sense vot). Reunits a la seu de l’AELC el passat 2 d’octubre i després de deliberar els 54 originals presentats a concurs, van convenir els 14 finalistes següents: Ferran Avià (Principat), Francesc Alemany (Illes Balears), Guillem Benejam (Illes Balears), Joan Deusa (País Valencià), Alejandra Fernández (Principat), Clara Fontanet (Illes Balears), Cristina Girona (Principat), Anna Mascaró (Illes Balears), Jan Matheu (Principat), Alba Palau (Principat), Paula Piedad (Principat), Chantal Poch (Principat), Pep Sanz (Principat) i Pablo Varona (Principat).

Com que el premi vol ser una eina de professionalització, a banda d'esperonar i fomentar la literatura en llengua catalana, els finalistes han gaudit d'una formació plegats de l’1 al 3 de novembre a l'Alberg Joventut de Coma-Ruga de XANASCAT (la xarxa jove d'albergs de Catalunya). Entre d'altres, s'hi han fet una sessió informativa sobre ajuts mobilitat i festivals internacionals (amb Izaskun Arretxe, directora de l'àrea de literatura i pensament de l'Institut Ramon Llull), una xerrada de temes professionals (amb l’agent literària Carlota Torrents), recitació (amb Sebastià Portell), fanzins (amb Víctor Garcia Tur), un taller poètico-musical (amb Jansky), recital dels finalistes i trobada amb els finalistes de la primera edició. L'acte de lliurament del guardó amb la participació de tots els finalistes tindrà lloc l'1 de desembre a la Capelleta de Ses Escolàpies de Sóller, a Mallorca.
 

formació iborra
Recital nocturn d'un dels dies de la formació.


Homenatge a Salvador Iborra
Salvador Iborra (València, 1978 - Barcelona, 2011). Poeta, periodista i professor. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València, col·labora en el suplement de cultura L'Espira, del Diari de Balears, activitat que compagina amb l'escriptura i amb la docència. És autor dels llibres de poesia Un llençol per embrutar (2003, Premi Betúlia de poesia de Badalona), Les entranyes del foc (2005, Premi Domènec Perramon de poesia) i Els cossos oblidats (2009, Premi de poesia Jaume Bru i Vidal). L'any 2011 Salvador Iborra mor assassinat al barri Gòtic de la ciutat. Consulta la pàgina de l'autor.