Convocatòria oberta del certamen Salvador Iborra de poesia

Es convoca la quarta edició del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, en homenatge al jove poeta assassinat el 2011, que organitza l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. S'hi poden presentar escriptors d'entre 18 i 30 anys amb un poemari. Consulta aquí la cronologia de guanyadors i tota la informació del premi.

Bases en PDF

El premi vol ser una eina de professionalització, a banda d'esperonar i fomentar la literatura en llengua catalana, i per aquest motiu a més a més de les aportacions monetàries (2000 euros) el poemari guanyador serà publicat a càrrec de l'editorial Viena, amb distribució a la península i a les Illes Balears. Els finalistes gaudiran d'una formació plegats, que es durà a terme del 9 al 12 d'octubre en un alberg de Xanascat de la l’Agència Catalana de la Joventut de Catalunya.

Homenatge a Salvador Iborra
Salvador Iborra (València, 1978 - Barcelona, 2011). Poeta, periodista i professor. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València, col·labora en el suplement de cultura L'Espira, del Diari de Balears, activitat que compagina amb l'escriptura i amb la docència. Des de l'any 2009 viu a Barcelona, on estudia un màster en literatura, art i pensament a la Universitat Pompeu Fabra. El seu primer poemari apareix dins l'obra col·lectiva Arran de terra. 12 poemaris (1998) i és autor dels llibres de poesia Un llençol per embrutar (2003, Premi Betúlia de poesia de Badalona), Les entranyes del foc (2005, Premi Domènec Perramon de poesia) i Els cossos oblidats (2009, Premi de poesia Jaume Bru i Vidal). L'any 2011 Salvador Iborra mor assassinat al barri Gòtic de la ciutat.
Consulta la pàgina de l'autor.

Edició 2020
Laura Torres Bauzà (Marratxí, 1990) va guanyar la darrera edició del premi amb el poemari Els temps últims. És llicenciada en Belles Arts i doctoranda en Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra. En els últims anys, ha entremesclat la seva producció plàstica amb l'escriptura. Ha mostrat la seva obra en espais com La Casa Encendida de Madrid i el Centre Cultural la Capella i la Sala d’Art Jove (Barcelona). El 2016 va ser guanyadora del premi Amadeu Oller amb el poemari L’inhabitable.