Continua creixent el fons digital de pàgines d'autors

L'AELC, amb l'objectiu de promoure i difondre els escriptors de la literatura catalana, s'encarrega de la confecció de pàgines web amb informació biogràfica i bibliogràfica, amb apartats de consulta fàcil i amb un posicionament destacat als principals cercadors d'Internet.

Aquest primer semestre de 2024 s'han estrenat les pàgines dels següents autors:

Rossend Arús Arderiu
Barcelona, 1845 - 1891. Autor teatral, narrador i col·laborador en diversos diaris i revistes de Barcelona. És autor de quasi una seixantena de peces teatrals principalment de caràcter polític i humorístic. Consulta la pàgina.

Elvira Augusta Lewi
Barcelona, 1909 - ? ca.1970. Escriptora, periodista i traductora. Amb un estil entre realisme psicològic i fantasiós publica la novel·la Un poeta i dues dones (1935) i un llibre de contes aplegats a Els habitants del pis 200 (1936) i reeditats el 2023. Consulta la pàgina.

Jesús Massip
Roquetes, 1927 - La Garriga, 2021. Director de l’Arxiu Històric i el Museu de Tortosa (1960-1992), doctor en dret, investigador, professor d'història de l'art i poeta. Consulta la pàgina.

Maria Mayol
Sóller 1883 - Cala Major, Palma, 1959. Escriptora, política, activista i pedagoga. Publica poemes i altres col·laboracions literàries i polítiques en revistes com SóllerL'Almanac de les Lletres, Felanitx o La Nostra Terra. També és autora de l'obra de teatre Margalideta de Sortdeviu. Consulta la pàgina.

Carme Miquel
La Nucia, 1945 - València, 2019. Destaca per la seva tasca com a ensenyant, que exerceix durant més de trenta-vuit anys, i per l'activisme social desenvolupat no només en àmbits pedagògics i educatius, sinó també en àmbits mediambientals, culturals i cívics en general. És narradora i autora de literatura infantil i juvenil. Consulta la pàgina.

Dolors Miquel
Lleida, 1960. És poeta. Ha escrit una vintena de llibres i ha estat reconeguda amb alguns dels guardons més rellevants de poesia. És autora, entre altres, de Llibre dels homes (1998), Missa pagesa (2006), El guant de plàstic rosa (2016), Ictiosaure (2019) i Sutura (2021). Consulta la pàgina.

Marta Pera
Mataró, 1959. És traductora, escriptora i professora. La seva trajectòria com a traductora de l'anglès i l'alemany suma un centenar d'obres traduïdes, entre les quals algunes d'escriptors com Virgina Woolf, Henry James, Sylvia Plath, Joseph Conrad, William Faulkner o Franz Kafka. Consulta la pàgina.

Simona Škrabec
Ljubljana, Eslovènia, 1968. És assagista, traductora i professora universitària. Ha traduït a l'eslovè autors com Jaume Cabré i Maria Barbal també ha introduït al panorama editorial català diversos autors eslaus. Consulta la pàgina.

També s'han estrenat algunes webs encarregades per socis de l'entitat.

L'Associació té un fons de més de 800 pàgines d'autors que es poden trobar en aquest cercador.

Fotografia: © Carme Esteve / AELC.