Quins versos han guanyat el III Salvador Iborra?

Ja es pot trobar a les llibreries Els temps últims, de Laura Torres Bauzà, guardonat amb el III Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, convocat per l'AELC amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. El jurat, format per Laia Martínez i López, Maria Cabrera, David Caño, Pere Joan Martorell i Enric Viladot amb Natàlia Rabassa i Marta Vilardell, va decidir per unanimitat que el llibre era mereixedor del primer premi «per la pulcritud en la composició i l’interès de les imatges i reflexions que proposa».

Tal com explica Sergi Álvarez Riosalido al pròleg «és un llibre que es troba en la inestabilitat dels límits, en la inseguretat dels llindars del món i del llenguatge». El poemari pertany a la col·lecció de poesia de Viena, on també es poden trobar L'ala fosca (2020) de Chantal Poch i Renills de cavall negre (2019) de Xavier Mas Craviotto, guanyadors de les dues primeres edicions. Està previst que la presentació sigui als Jardins de Can Alcover (Palma) dissabte 17 d'abril a les 11.30 h.

Laura Torres Bauzà (Marratxí, 1990) és llicenciada en Belles Arts i doctoranda en Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra. En els últims anys, ha entremesclat la seva producció plàstica amb l'escriptura. Ha mostrat la seva obra en espais com La Casa Encendida de Madrid i el Centre Cultural la Capella i la Sala d’Art Jove (Barcelona). El 2016 va ser guanyadora del premi Amadeu Oller amb el poemari L’inhabitable.
 


 

El Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, en homenatge al jove poeta valencià assassinat el 2011, està convocat per les tres institucions. També compta amb la col·laboració de CEDRO i de la Institució de les Lletres Catalanes. El premi vol ser una eina de professionalització, a banda d'esperonar i fomentar la literatura en llengua catalana. La quarta edició del premi és oberta i el termini de presentació d'obres acaba el 4 de juliol de 2021. Consulta les bases