L'Escola d'Escriptura, amb descomptes per als associats a l'AELC

Catalan
L’Escola d’Escriptura de l'Ateneu Barcelonès ofereix més de 80 cursos presencials i virtuals. Els cursos presencials comencen el dilluns 4 d'abril de 2011, i els virtuals el novembre del 2011. Els associats a l'AELC gaudeixen d'un 10% de descompte en el preu dels cursos virtuals i d'un 5% de descompte en el preu dels cursos presencials. (Cal dir que el descompte s'aplica només en el preu del curs en si i no en la quota de soci a l'Ateneu que es paga conjuntament amb la inscripció en un curs de l'Escola d'Escriptura).

El període de matriculació dels cursos presencials és del 21 de febrer al 31 de març. El ventall és ampli, i estan organitzats en cinc grans àrees: cursos d’escriptura, cursos d’oficis de l’edició, cursos de literatura i humanitats, cursos de comunicació i narració oral, i el cicle de conferències-col·loqui Amb veu pròpia. El màxim d'alumnes per grup és de 12.

Entre altres cursos, l’Escola ha programat els següents: Iniciació a la narrativa – Introduction to Narrative Style – Teoria i pràctica del conte infantil I i II – Guió de curtmetratge – Microrrelatos I i II – Persiguiendo a Eros: escritura y erotismo – Registres i diàlegs – Escribir desde los cinco sentidos – Redacció i millora de textos escrits – Redacción y mejora de textos escritos – Curs per a joves escriptors (de 15 a 17 anys) I i II – Escriptura creativa per a nens (de 9 a 14 anys) ­– El lector profesional I i II – Mitologia per a escriptors – Introducció a la literatura russa – Lectures d’art i literatura. Segle XX ­– Liliput, els hòbbits i Harry Potter. Com crear mons imaginaris. Una introducció tèorico­pràctica al gènere fantàstic – Poetas latinoamericanos – Filosofies del llenguatge II – Pensar el fet narratiu – La paraula amb vida: la poesia a l’escenari – Conduir entrevistes i reunions.

De la seva banda, els cursos virtuals de Narrativa, Novel·la i Conte obren el seu període de matriculació a partir de l’1 de juliol de 2011, i aquests s'inicien el novembre de 2011 i finalitzen el juny de 2012, tot permetent un màxim de 16 alumnes per curs.

Les hores lectives dels cursos presencials i virtuals de Narrativa, Novel·la i Conte són les mateixes (90 h). Es pot passar, d’un any a l’altre, de curs virtual a presencial i viceversa. Els cursos presencials i virtuals de l’Escola d’Escriptura ­d’una durada no inferior a 15 hores­ estan reconeguts pel Departament d’Educació (Generalitat de Catalunya) com a activitats de formació permanent del professorat.

Tota la informació dels cursos virtuals al web de l’Escola d’Escriptura.
Programa complet en pdf dels cursos d'hivern i primavera 2010/2011 de l'Escola d'Escriptura.

Escola d’Escriptura (Ateneu Barcelonès)
C/ de la Canuda, núm. 6, ­ 08002­, Barcelona. ­ Telèfon: + 34 93 317 49 08.
secretaria@campusdescriptura.com ­ www.campusdescriptura.com
Categoria