La crítica literària: un díptic

Barcelona

L‘Associació d’Escriptors en Llengua Catalana ha preparat un programa doble dedicat a la crítica literària. El primer dia se celebrarà l’acte de lliurament dels Premis de la Crítica en llengua catalana 2023 amb la participació de membres del jurat, escriptors coneixedors de les obres guardonades i les guanyadores, Raquel Ricart i Àngels Marzo. El segon dia, seguint el model d’altres activitats professionals de l’AELC com els seminaris de traducció o de teatre, estarà dedicat al segon seminari de crítica literària, que l’any passat va tenir una bona acollida.

19 de setembre — Celebració dels Premis de la Crítica 2023 en llengua catalana
19.00 h — Premi de narrativa: El dit de Déu (Proa), de Raquel Ricart. Amb glosa d’Isabel Graña, lectura de fragments a càrrec de Sílvia Soler i parlament de Raquel Ricart
19.30 h — Premi de poesia: El rastre nival (Pagès), d’Àngels Marzo. Amb glosa de Jordi Nopca, lectura de fragments a càrrec de Francesc Parcerisas i parlament d’Àngels Marzo
20.00 h  — Cloenda amb copa de cava i refrigeri

La celebració tindrà lloc a la cocteleria modernista JOK. Les places són limitades i cal inscripció prèvia a aelc@escriptors.cat.

20 de setembre — II Seminari de la Crítica Literària: D'on partim?
16.00 h — Com es construeix un discurs crític?
Diàleg entre Manel Ollé i Tina Vallès. Modera Raül Garrigasait
16.45 h — Pausa
17.00 h — Divergències i concomitàncies entre la història i la crítica literàries
Comunicació de Xavier Pla
17.30 h — De l’actualitat a la permanència? Una aproximació als llibres de crítica literària
Comunicació de Neus Real
18.00 h — Publicar i no perir: la difícil construcció d’un espai literari (i crític) compartit
Comunicació de Gustau Muñoz
18.30 h — Debat
19.00 h — Els premis literaris com a filtre crític
Taula rodona amb Sebastià Alzamora, Isabel Obiols i Bernat Puigtobella. Modera Mireia Sopena

L’acte tindrà lloc a la Sala Sagarra de l’Ateneu Barcelonès. Les places són limitades i cal inscripció prèvia a aelc@escriptors.cat.

Consulta el programa complet amb les biografies dels participants aquí. Pots recuperar el I Seminari de la Crítica Literària en vídeo i en format publicació.