Autors i Autores

Lluís Coquard
1922-2009

Pòrtic

Lluís Coquard (Barcelona, 1922 - 2009) escriptor autodidacte que ha desenvolupat la majoria de la seva tasca com autor teatral. S'inicia en el teatre professional l'any 1958 amb l'estrena al teatre Guimerà, de Barcelona, de Pulgarcito y los gigantes per la companyia de Luis Orduna. Uns mesos després estrena al Teatre Romea una altra obra infantil: El petit dels tres tambors, amb les primeres figures del teatre català del moment.

Segueix escrivint obres teatrals per a nois i noies i també per a tots els públics i les seves obres s'estrenen en els més diversos punts de Catalunya i Balears. Especialitzat en teatre infantil, pel que ha estat distingit amb nombrosos premis, no ha descuidat mai el teatre per adults ni l'humor. En els darrers anys, va accentuar la producció de comèdies de tema vodevil, amb gran acceptació per part del públic.

Té obres estrenades en castellà (algunes traduccions del català) i guions difosos per TVE. També han estat difosos per Radio Barcelona i RNE, guions en castellà. És autor de textos humorístics i guions d'historietes per a diverses revistes infantils.

Fou soci d'honor de l'AELC.


Pàgina elaborada per Toni Terrades per a l'AELC.
Fotografia: Arxiu personal de l'autor.