Carles Cortés
Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
Pòrtic

Carles Cortés (Alcoi, 1968), doctor en Filologia Catalana per la Universitat d'Alacant, és professor titular de literatura catalana contemporània. Actualment és vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística d'aquella Universitat.

Té publicades quatre novel·les –Veu de dona (2001), Marta dibuixa ponts (2003), Els silencis de Maria (2008) i Sara, la dona sense atributs (2010)– que han tingut diverses edicions, i que han estat objecte d'adaptacions teatrals: Veu de dona (2005), Silencis (2009), La dona sense atributs (2013). És autor d'altres peces teatrals i de diversos relats breus. Recentment, ha guanyat premis com el de narrativa eròtica La Vall d'Albaida (2009) o el de Teatre Ciutat d'Alcoi (2011).

És autor de diverses antologies sobre escriptores catalanes contemporànies i de monografies sobre pintura i literatura. És membre de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. A nivell internacional, forma part des del 2002 de l'Équipe Internationale de Recherche sur les Interférences des Codes (TRAVERSES) de la Université Paris VIII-Saint Denis; i des del 2009, del Centre de Recherches Interdisciplinaires sur les Mondes Ibériques et Contemporains (CRIMIC) de la Universitat Paris IV-Sorbonne.

Des de 2013 és vocal al País Valencià de la Junta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació i Fotografies: Arxiu personal de l'autor.--------------------