Autors i Autores

Bàrbara Duran Bordoy

Pòrtic

Bàrbara Duran Bordoy (Manacor, 1963) és doctora en Art i Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de ben petita té predilecció per l’estudi de les arts, la lectura i l’escriptura. Obté els títols superiors de Piano i Solfeig/Repentització pel Conservatori Superior de València i el Grau de flauta de bec al Trinity College de Londres. Posteriorment realitza cursos d’orgue i aprofundiment en música antiga, així com cursos de formació del professorat a les universitats d’Oxford, Edimburg, East Anglia i Kent.

Comença escrivint poesia quan era adolescent, però ha publicat sobretot assaig, on combina escriptura i investigació. Col·labora habitualment amb articles de crítica musical a diferents mitjans i escriu notes per als programes de diversos esdeveniments i festivals musicals, textos que considera com assaigs breus. Ha estat guardonada amb diversos premis.

Com a investigadora, és membre del Grup d’Estudis Etnopoètics de l’IEC, i del grup de tradicions orals de la SIBE i de l’International Council for Traditional Music i ha publicat diversos treballs i textos acadèmics, a més d’impartir conferències. Combina la interpretació com a pianista acompanyant, organista i flautista de bec; en el camp de la composició, té estrenades algunes obres de petit format.

El 1993 ingressa en el cos de professors de secundària en l’especialitat de música i durant tretze anys és professora del Conservatori Superior de les Illes en les especialitats de Pedagogia i Musicologia, publicant també material didàctic. La seva participació en programes Comenius i Erasmus durant més de dotze anys li han permès impartir docència a Alemanya, Suècia, Hongria i Regne Unit.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC).
 

Pàgina elaborada per Sara Serrano i Toni Terrades per a l'AELC.
Fotografia de portada: Joan Servera.
Documentació de l'arxiu de l'autora.