Autors i Autores

Maria Dolors Farrés

Pòrtic

Maria Dolors Farrés (Vic, Osona, 1962). Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona, actualment viu a Vilanova de Sau (Osona).

Té una dilatada experiència en l'àmbit osonenc del periodisme escrit, en què va realitzar més de quatre mil entrevistes i reportatges. En aquest vessant, destaquen els seus temes preferits: la literatura i la ciència. Això no obstant, és el mitjà de la ràdio el que es converteix en la seva gran passió, on aporta els coneixements adquirits durant els temps de redacció al Setmanari Ausona. Els diversos programes i magazins que condueix contenen, també, un bon percentatge d'entrevistes a escriptors i doctors de les més diverses especialitats.

Tot i que escriu la primera novel·la als 23 anys (Sis anys sense claror, inèdita), no publica fins al 1995. Aquell any apareixen Ciutat ambre (Columna) i el llibre El Pla del Remei. Col·lecció. Els Barris d'Adigsa (Dept. de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya). El 2008 publica la novel·la El monestir de l'amor secret (Proa), que és finalista del Premi Sant Jordi. L'any 2017 apareix la seva quarta novel·la, El Càstig (Punto Rojo), i el 2018 publica la novel·la L'hora quieta, versió íntegra i original de la novel·la El monestir de l'amor secret. No se sent atreta per la quotidianitat (ni en la vida ni en la literatura), cosa que es reflecteix en els seus llibres i relats.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.
Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació i fotografies de l'arxiu personal de l'autora.