Autors i Autores

Lluís Ferran de Pol
1911-1995

Coberta de l'edició de 2008 de Miralls tèrbols.

Miralls tèrbols.

Ferran de Pol reconstrueix en aquesta brillant i sorprenent novel·la els conflictes i esdeveniments que viu un poble del litoral del Maresme durant els anys vint del segle XX (a les acaballes de la dictadura de Primo de Rivera), a partir de la construcció del nou port de la vila.

El Mareny, que és la transformació d’Arenys de Mar –convertit ara en mite literari–, esdevé el gran protagonista d'una novel·la teixida amb un mosaic de personatges enmig d'un espai de vegades simbòlic, de vegades realista, i amb referències encara avui reconeixibles. Ambició i poder, insatisfacció i hipocresia, realisme i costumisme, iniciació personal i sexe... prendran vida davant l'enfrontament d'un pare i un fill.

A Miralls tèrbols Ferran de Pol se serveix del mirall per reflectir els diversos conflictes del protagonista més enllà del propi marc geogràfic, i es convertirà en un reflex perfecte de les decepcions, les angúnies, les pors i les confessions, que només es fan a través de la complicitat d'un mirall.

(Sinopsi a l'edició de 2008)