Autors i Autores

Jordi Ferrer Gràcia

Biografia

Jordi Ferrer Gràcia neix a Berga el 1964. Passa la infantesa i primera joventut en diverses localitats de Catalunya i Andorra, per raons familiars. S’instal·la a Barcelona a partir dels divuit anys, per cursar-hi estudis universitaris i ja no se’n mourà. Es llicencia en Filologia Catalana per la UB el 1987, i des d’aleshores ha estat professor de llengua catalana i literatura en diverses escoles i instituts de Barcelona i rodalia.

Des de sempre, ha escrit poemes i peces teatrals, i algunes d’aquestes obres han obtingut un premi i han estat publicades, però no ha estat fins als últims anys que s’ha dedicat intensament a la producció de sonets (ja més de 500 si els comptem tots), que ha agrupat en 12 llibres, i de narracions curtes, agrupades, fins ara, en quatre volums.

Entre els treballs de la primera etapa, on es dedicava molt esporàdicament a la producció literària, hi destaquen la traducció de la comèdia italiana Clícia, de Maquiavel, amb la qual va guanyar el Premi de Traducció Josep Maria de Sagarra 1988, atorgat per l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, i publicat per la mateixa institució dins la “Col·lecció Popular de Teatre Clàssic Universal”, així com dues comèdies, El triomf imaginari i Cafè, amb què va guanyar els premis “Castelló a escena 2001”, atorgat per l’Excm. Ajuntament de Castelló, i publicat el 2002 dins la col·lecció de Teatre de “Biblioteca Ciudad de Castellón”, i “Miquelet de Teatre” 2007, atorgat per la Societat Coral El Micalet, de València i publicat el 2008 per Editorial Denes, respectivament.

Quatre altres comèdies d’aquesta etapa han obtingut premi al Concurs de Textos Teatrals Vila de Gràcia, en diverses de les seves convocatòries.

Alguns poemes que va presentar a concursos també van rebre algun reconeixement, com “Viatge d’anada... i tornada", Premi Poesia de Viatge 2011, a la 7a edició dels Premis Literaris Vila de Lloret, convocats per l’Ajuntament de Lloret de Mar i A.P.A.C. i publicat dintre el volum Literatura de viatges de Lloret de Mar. 7a edició premis 2011,  el 2012 per l’Ajuntament de Lloret de Mar, o diverses altres peces que van rebre premis a diverses edicions dels Premis Victor Alari, convocats per Ràdio Cubelles, el 1994, 2014 i 2015 i que també han estat publicades.

A partir de 2014, i fins al 2018, s’ha consagrat intensament a la producció de sonets. Dels 12 volums que actualment en té escrits, tres, Prou Ventolín, Dolça llar de l’infern i Carn estranya han estat premiats i publicats.

Els últims temps s’ha consagrat a l’escriptura de relats curts, que ja té recollits en quatre volums.