Autors i Autores

Josep Huguet

Pòrtic

Josep Huguet. Sóc nascut a Reus l'any 1959, el meu besavi va ser alcalde de Reus en temps de la República i el meu avi i el meu pare eren grans afeccionats a la poesia en català. L'avi va morir a les presons de Franco l'any 1941, la qual cosa recullo el llibre d'enguany, titulat Correspondència des de les presons de Franco, que recopila les cartes des de la presó que va escriure l'avi a l'àvia i al pare.

La formació escolar de la meva època va ser en castellà, i no va ser fins més endavant que vaig estudiar el nivell C de català. A partir de llavors, la inquietud poètica va esdevenir en el primer llibre de poesia en català, Les hores del silenci (2007), llibre lloat a Reus per part de'n Jordi Agràs, i molt ben acollit. A partir d'aleshores, em vaig interessar profundament pel món de la poesia visual, i l'any 2008 vaig publicar Desfer un estel, un llibre totalment inèdit en el qual escric els poemes en el teclat d'un ordinador.

Posteriorment, l'any 2009 vaig publicar Fullet de poesia breu, un fulletó de clara inspiració brossiana i amb una curiositat, (conté un paper de plata que fa de mirall). L'any 2010 publico un altra llibre de poesia visual més convencional titulat Pinya!. En aquest llibre es recull dos poemes que han guanyat premis en els Jocs Florals del CSM de les Corts en la modalitat de poesia visual.

Anteriorment havia rebut petits premis de poesia per part del Grup de Dones del Vendrell, els anys 2002, 2003, 2005 i 2006; concretament, el 1r, 2n, 3r i accèssit.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.


Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació: Arxiu personal de l'autor.
Fotografia: Arxiu personal de l'autor.