Autors i Autores

Quima Jaume
1934-1993

Pòrtic

Quima Jaume (Cadaqués 1934-1993), poeta i assagista, va viure molt de temps a Cadaqués i la seva poesia reflecteix una gran passió per la mar, encara que també per les relacions humanes i el paisatge. Després d'un primer llibre que va ser celebrat per algunes de les millors veus del moment, El temps passa a Cadaqués (1986), va guanyar el prestigiós premi Carles Riba de poesia del 1989 amb el recull Pels camins remorosos de la mar.

Aquest fet va impulsar encara més una vocació de sempre que només es va manifestar de manera tardana amb publicacions. La seva mort prematura va impedir que gaudís de la publicació de la seva Obra Completa (1993), on es va incloure el llibre inèdit i pòstum Del temps i dels somnis. Escriptores com Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig, Pilar Rahola o Montserrat Vayreda han lloat amb escrits les particularitats i excel·lències d'una veu que la mort no ha aconseguit silenciar.

L'interès pels temes de la seva comarca va fer que col·laborés als mitjans de comunicació amb articles i petits assaigs. Per un d'aquests últims, "Anna Maria Dalí i Cadaqués", va rebre el 1991 el premi Carles Rahola de Periodisme.

Fou sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per X. R. Trigo per a l'AELC.
Fotografies: Arxiu de Rosa Ardid.