Autors i Autores

Antoni Lloret

Pòrtic

Antoni Lloret (Barcelona, 1935). Físic i escriptor. Doctorat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona el 1963 i per la Universitat de París el 1964. Ha estat director de recerca en el Centre de la Recherche Scientifique (CNRS), director del Groupement Euroregional des Systémes Photovoltaóques (GESP) i investigador a l'École Polytechnique de Palaiseau (França). Ha treballat per la Junta de Energía Nuclear de Madrid, pel CEN d'Estrasburg i a l'European Organization for Nuclear Research de Ginebra. Des del 1992 és membre corresponent de l'Institut d'Estudis Catalans.

És autor de diversos llibres de divulgació científica i de creació literària per a adults, joves i infants, com ara Física pop (1977), Micmac (1993), escrit juntament amb Jaume Fuster, El Cafè Metropol (1999), premi Fundació Catalana per a la Recerca-literatura científica del 1999, i Una teulada fotovoltaica a l'Ajuntament (2001), entre d'altres. Cal destacar, al mateix temps, les diverses iniciatives que duu a terme per tal de recuperar i d'afavorir l'ús i la creació de terminologia científica i tècnica en català, destacant el Diccionari de la ciència i la tecnologia nuclears (1979).

L'any 2008 rep la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.Pàgina elaborada per Montserrat Cerdà, Francesc Gil, Marta Puig i M. Josep Simó.
Actualització: Josep Miàs.
Fotografia de l'arxiu personal de l'autor.