Autors i Autores

Cecília Alonso i Bozzo (Cecília A. Màntua)
1905-1974

Pòrtic

Cecília A. Màntua (Barcelona, 1905-1974). Periodista, novel·lista, dramaturga i publicista.

De jove treballa a diverses revistes cinematogràfiques i col·labora amb les companyies RKO Pictures i Paramount. És autora del guió del film Sinfonía del hogar (1947), dirigit per Ignasi F. Iquino. 

Aviat participa, com a escriptora, en el món radiofònic. Les seves obres de teatre i els seus guions per a les sessions de radioteatre de Ràdio Barcelona són molt populars entre els oients dels anys quaranta i cinquanta del segle XX. El primer èxit és del 1936 amb Ha passat una oreneta dirigida per Adrià Gual. Després de les peces en castellà de la immediata postguerra obté un gran ressò l’estrena de La Pepa maca (1954) que de la ràdio passa als teatres comercials barcelonins com la majoria de les seves obres posteriors, La cinglera de la mort (1955), La cançó de la florista (1958) o Princesa de Barcelona (1959). En general, les seves obres tenen una temàtica folklòrica i costumista. 

També fa de lletrista d’alguns dels espectacles musicals del Paral·lel de Barcelona i publica diverses novel·les de caire sentimental i melodramàtic. Té dos volums dedicats a aconsellar les dones: El libro de la mujer (1946) i El libro de la belleza (1955).
Pàgina elaborada per Francesc Viñas per a l’AELC.
Fotografia del pòrtic: Iquino (retrat a la coberta d'Ha passat una oreneta, de 1936).
Fotografies de la biografia: MAE. Institut del Teatre.