Autors i Autores

Jaume Miró

Pòrtic

Jaume Miró (Cala Millor, Mallorca, 1977) és dramaturg i guionista de mitjans audiovisuals.

Llicenciat en filosofia, comença la seva formació teatral en els cursos d'autors reconeguts com Sanchis Sinisterra o Syd Field, entre d'altres. El 1997, el reconeixement rebut per la seva obra Noctàmbuls li permet constituir una companyia de teatre. Autor i director, el seu teatre, d'una tècnica formal acurada, està al servei dels grans temes actuals on és present la reflexió sobre la llibertat i la responsabilitat individual.

La condició humana és sacsejada tant si tracta de l'amor, la incomunicació, la solitud o el nihilisme en les primeres obres, El funeral d'en Singelpeu i Fuga, com en el teatre documental de les seves darreres obres que han estat representades amb una gran acceptació del públic: Dels llargs camins i Diari d'una miliciana.

També ha escrit nombroses peces breus, estrenades sobretot en el projecte teatral de Microteatre de Mallorca. Una petita part de la seva obra encara no està editada.

Les seves obres han estat traduïdes al castellà i a l'anglès i han rebut diversos premis com el Premi Teatre Principal de 2012 i el Bartomeu Rosselló-Pòrcel de l'Obra Cultural Balear de 2013.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Francesc Viñas per a l'AELC.
Documentació de l'arxiu personal de l'autor.
Fotografia de M. A. Canyelles.