Autors i Autores

Maria Dolors Pellicer

Pòrtic

Maria Dolors Pellicer (Oliva, València, 1956) és llicenciada en Magisteri i Filologia Catalana, professora i escriptora.

Compromesa amb els Moviments de Renovació Pedagògica i promotora de la llengua valenciana, el 1986 participa en la fundació de l’Escola d’Estiu Marina-Safor, on exerceix de professora i on comença a fer literatura com a conseqüència de la manca de recursos per a educar els infants en valencià.

Com a escriptora, dedica la seva obra a la narrativa i la poesia infantil i juvenil, que consta d’una seixantena de publicacions fins a data d’avui. Entre elles hi trobem títols com Xé, quins peus!, Cul, culot, Fil que penja, Marina ja no té por, Versos diversos, La selva en vers, Comptem cabretes i pintem ocells, entre una llarga llista.

Tant per la seva activitat cultural com per la tasca d’escriptora, Maria Dolors Pellicer ha rebut diversos premis: el Premi de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (2010), el Premi Comarcal Ocell (2018) i el Premi de poesia infantil Caixa Cooperativa d’Algemesí (2019). A més a més, part de la seva obra ha estat antologada, musicalitzada i traduïda al castellà i a l'èuscar.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

 

Pàgina elaborada per Marta Barberan per a l'AELC.
Documentació: arxiu de l'autora.