Autors i Autores

Josep Lluís Roig

Pòrtic

Josep Lluís Roig (Oliva, la Safor, 1967). Escriptor i professor d'ensenyament secundari, és poeta i autor d'obres de teatre i narrativa.

Estudia Filologia Catalana i Espanyola i Història. Des que el 1990 es dona a conèixer com a poeta guanyant els premis Martí Dot i Senyoriu d'Ausiàs March amb Per a dansar la llum (1991) i Amb el gest de les hores (1991), respectivament, ha construït una important obra poètica d'una desena de títols que han estat reconeguts amb nombrosos premis: El somrís de les carreteres secundàries (2004), Premi Recull-Benet Ribas, La presó de l'aigua (2005), Premi Ciutat de Xàtiva, Càries (2007), Premi Ibm Jafadja d'Alzira, Peixos d'un mar sec (2009), Premi Octubre-Vicent Andrés Estellés, Un boxejador entre la boira (2013), Premi Ciutat de Terrassa-Agustí Bartra i A Contraatac (Els dubtes i els glaçons) Premi de Poesia Manel Garcia Grau, encara inèdit.

En el terreny teatral sobresurten les obres Presoners de l'aigua (2003), Premi Ciutat de Vila-real, A joc de daus (2005), Premi Evarist Garcia de la Diputació d'Alacant, Desàngel (2007), Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians i Tantes històries la mateixa història (2012), Premi Evarist Garcia, entre més.

També ha publicat el recull de narracions Històries circulars i altres relats (2003), escrit juntament amb Emili Gil i Rafael Gomar Lloret, i les novel·les El primer paradís (2007), Premi de Narrativa Vila de Lloseta, i Insuficient s'escriu amb sang (2011), Premi Esport i Ciutadania a la millor novel·la juvenil.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Toni Terrades Oliver per a l'AELC.
Documentació: Josep Lluís Roig i Toni Terrades.
Fotografies: Arxiu personal de l'autor.