Autors i Autores

Maria Àngels Viladot

Pòrtic

Maria Àngels Viladot (Barcelona, 1951). Llicenciada en Filosofia i Lletres (Secció Psicologia) per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona.

Des de l'any 1975 fins al 1985 és professora al Departament de Psicologia de la UAB. A finals del 1983 obté un contracte de treball de l'Ajuntament de Barcelona i l'any següent entra a treballar a la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L'any 1991 s'incorpora com a professora consultora a la UOC i també n'és tutora, càrrec que encara té en l'actualitat. Fins al 2016 és directora de l'editorial Aresta.

És vocal del Consell Social de la Llengua Catalana de la Generalitat de Catalunya i membre de la seva Comissió Permanent. També és membre de la International Communication Association, del Grup Català de Sociolingüística, del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya i de l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya. Forma part del jurat del Premi Ramon Trias Fargas (Fundació CATDEM).

Ha publicat una desena d'assajos en l'àmbit de la comunicació i la sociolingüística. En el gènere de la ficció ha escrit la novel·la Ocell de tempesta (2001), el poemari Univers paral·lel (2001) i els reculls de narrativa Laberint al soterrani i altres contes (2019), La fúria de Fandango i altres relats (2020) i Disset esclats (2021).

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Contacte amb l'autoraPàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació: Arxiu personal de l'autora.