Autors i Autores

Maria Àngels Viladot

Pòrtic

Maria Àngels Viladot (Barcelona, 1951). Llicenciada en grau en Filosofia i Lletres (Secció Psicologia) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB). Des de l'any 1975 fins al 1985 fou professora al Departament de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és professora col·laboradora i tutora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

A finals del 1983 obté un contracte de treball de l'Ajuntament de Barcelona i l'any següent entra a treballar a la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L'any 1991 s'incorpora com a professora consultora a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i també n'és tutora. És vocal del Consell Social de la Llengua Catalana de la Generalitat de Catalunya i membre de la seva Comissió Permanent. També és membre de la International Communication Association, del Grup Català de Sociolingüística, del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, i de l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya. Forma part del jurat del Premi Ramon Trias Fargas (Fundació CATDEM). Fins al 2016 és directora de l'editorial Aresta.

Ha publicat una desena d'assajos en l'àmbit de la comunicació i la sociolingüística. En el gènere de la ficció ha escrit la novel·la Ocell de tempesta (2001) i el poemari Univers paral·lel (2001).

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Contacte amb l'autora.Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació: Arxiu personal de l'autora.