Autors i Autores

Raimon (Ramon Pelegero)

Pòrtic

Ramon Pelegero Sanchis (Xàtiva, Costera, 1940). Cantant, escriptor i poeta, conegut amb el nom artístic de Raimon.

La seva trajectòria ha estat reconeguda, entre d'altres, amb el Gran Prix Carco de l'Académie Française du Disc (1967), la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes del Ministeri de Cultura d'Espanya (1995), la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (1997), el Premio de Honor de la Academia de Música Española (2007), la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona (2012), la Medalla d'Or del Círculo de Bellas Artes de Madrid (2014), el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2014) i la Gran Creu de l'Orde de Jaume I el Conqueridor de la Generalitat valenciana (2015).

Com a cantant ha musicat poemes propis, poemes de Salvador Espriu, i de clàssics valencians de la literatura catalana com ara Ausiàs March, Jordi de Sant Jordi, Joan Roís de Corella i Joan Timoneda.

És soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Carme Ros i Nausica Solà per a l'AELC.
Fotografies: fotografia inicial © Pere Duran; fotografies de la biografia de l'arxiu personal de Raimon i de l'arxiu de l'AELC.