L'AELC publica el retrat d'Antoni Vidal Ferrando

Amb motiu del XXIII Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, l'AELC publica una biografia de Miquel Àngel Vidal sobre Antoni Vidal Ferrando. El poeta va rebre el premi, que es vota entre tots els membres de l'Associació, l'any 2023.

Descarrega't la publicació

Es tracta del número 38 de la col·lecció "Retrats", dedicada a presentar la personalitat i l'obra dels autors homenatjats per l'entitat. Els socis que ho vulguin també poden demanar-ne un exemplar en paper.

L'autor
Antoni Vidal Ferrando (Santanyí, Mallorca, 1945) és poeta i narrador. Llicenciat en Filosofia i Lletres, ha exercit de mestre i s'ha dedicat també a la investigació i la divulgació de la història.

El seu primer llibre de poemes va ser El ball dels jorns (1986) i des d’aleshores n’ha publicat setze, entre els quals destaquen Calvari (1992), El batec de les pedres (1996), Cap de cantó (2004), Gebre als vidres (2012), Aigües desprotegides (2018) i Si entra boira, no tindré on anar (2022). El 2008 es va publicar tota la seva poesia en un sol volum, Allà on crema l'herba: Obra poètica (1986-2007). Com a narrador ha publicat sis novel·les, entre les que convé subratllar la seva trilogia sobre la Mallorca del segle XX, iniciada amb Les llunes i els calàpets (1994) i completada amb La mà del jardiner (1999). També destaca L'illa dels dòlmens (2007), Premi de la Crítica Serra d'Or, així com el dietari Amors i laberints (2010).

Ha rebut diversos premis i les seves obres han estat traduïdes al castellà, el francès, l’anglès, l’alemany, el gallec, el neerlandès, l’hindi, el romanès i el rus. És soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. 

Publicacions de l'AELC
L'Associació edita periòdicament diversos materials que es poden consultar en l'apartat de Publicacions. Els "Retrats" són una sèrie dedicada a presentar la personalitat i l'obra dels autors que han rebut el Premi Jaume Fuster, els "Quaderns Divulgatius" recullen intervencions o ponències de les activitats professionals que organitza l'AELC. Les "Notícies Bibliogràfiques" són una relació de les obres publicades cada any pels socis de l'AELC. Consultant l'apartat de publicacions també es poden recuperar les memòries de l'entitat i altres materials.

Fotografia: AELC.