Autors i Autores

Joan Barceló
1955-1980

Teatre (Científicament s'ha demostrat..., Olor de cebes, Viatge enlluernat).

Pròleg de Francesc Foguet.

Científicament s’ha demostrat... A la ciutat d’Ensaïmada, els savis de la Comissió d’Assumptes Introbables suggereixen al Sobirà Babalà que empresoni tots els colors. La ciutat resta del tot grisa, apagada, sense vida, fins que un incident farà que tot comenci a canviar.

Olor de cebes. A Ensaïmada, un cop destronat el Sobirà Babalà, ha pujat al tron el savi Dependecomtoqueu. Els seus habitants han de cuinar amb ceba i han de beure només sucs de ceba. D’aquesta manera el sobirà s’assegura que la gent plori i no rigui més. El Joglar farà que tot canviï, gràcies a una petita revolta la gent plantarà flors i riurà de nou. El sobirà, però, sabrà adaptarse als nous canvis.

Viatge enllunat. Adaptació teatral de la novel·la juvenil homònima de Joan Barceló. Nissos és un jove que vol veure l’altra cara de la lluna i dels astres i decideix emprendre un viatge en què l’acompanyaran altres personatges peculiars. Al llarg del trajecte màgic amb l’avió Sobrassada viuran un seguit d’aventures plenes de fantasia, coneixeran personatges curiosos i llocs singulars. Una obra amb una imaginació desbordant que és una invitació al somni i a la recerca del sentit pur de la vida.