Orgull de QLit

Avui, coincidint amb el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+, l'Associació recupera els continguts amb més èxit del QLit, el festival de literatura queer que l'AELC celebra des de 2018 a Barcelona. L'edició de 2022 tindrà lloc al Centre LGTBI de Barcelona del 20 al 22 d'octubre.

Es tracta d'un punt de trobada i reflexió de persones lectores, escriptores i crítiques, i també de persones interessades en la temàtica LGBTI. A més, el ventall d'activitats és divers, combinant la reflexió i l'anàlisi amb l'experimentació i amb moments per a la festa.

Les cinc sessions del festival de literatura queer més vistes al canal de YouTube de l'AELC són les següents i tota la programació de les anteriors edicions del QLit es poden recuperar en aquesta llista de reproducció.

David Vilaseca
Conversa dedicada a la figura de l'autor amb Esteve Miralles, escriptor, Isaias Fanlo, escriptor i acadèmic, i Eugènia Broggi, editora de l’Altra Editorial, que va publicar Els homes i els dies.

Víctor Català
Conversa «Víctor Català: 150 anys de literatura als marges» amb Agnès Prats i Blanca Llum Vidal moderat per Sebastià Portell amb motiu de la publicació dels contes de Caterina Albert per Club Editor.

Solucions lingüístiques per expressar realitats no binàries
Sessió dedicada a la traducció amb els professionals de la traducció Blanca Busquets i, en representació de Maria Bosom, David Vela Pàmies, moderada per Bel Olid.

Teatre LGTBI
De la màscara al focus: teatre LGBTI. Amb la dramaturga Rosa M. Isart, l'actor i activista Eloi Martín i el dramaturg Marc Rosich, moderat per Oriol Puig Taulé.

Clàssics i temàtica LGTBI
Taula rodona sobre Maria-Mercè Marçal, amb Maria Sevilla, Joe Orton, amb Llàtzer Garcia, Marcel Proust, amb Marina Porras i Llorenç Villalonga, amb Eloy Fernández Porta, moderada per Sebastià Portell.

Dia Internacional de l'Orgull 
El 28 de juny de 1969 la policia de Nova York va atacar persones del col·lectiu LGBTQI+, hi va haver protestes contra la violència policial i les detencions que s'hi havien produït. Aquest va ser l'origen del Dia Internacional de l'Orgull