Imagina un amor

Torna el concurs de narrativa breu en llengua catalana de temàtica LGBTI, convocat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana en el marc del festival QLit. S'obre a joves i adults que vulguin escriure un relat sobre un amor no heteronormatiu. 

Consulta les bases del premi

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) organitza el concurs Imagina un amor des de 2018 per promoure la creació literària entre el jovent al voltant de la temàtica LGBTI. 

El concurs és obert a joves i adults i està dividit en tres categories: de 12 a 15 anys, de 16 a 18 anys i adults. Els textos han d'estar escrits originàriament en català, d'una extensió d'entre 1 i 3 pàgines i han d'explicar d'alguna manera un amor no heteronormatiu (hi pot entrar qualsevol història d’amor de qualsevol identitat sexual i de gènere més enllà de la relació tradicional entre un home i una dona).

El termini d’admissió dels textos es tancarà el 23 de juny de 2024 i el lliurament dels premis se celebrarà durant la nova edició del QLit, el Festival de Literatura Queer, a l'octubre. 

Guanyadors 2023
Categoria de 12 a 15 anys: "14 primaveres", de Casandra Maria Chayle Dragoiu.
Categoria de 16 a 18 anys: "M'he enamorat de la lluna", d'Isona Guasch Escoda.
Categoria d'adults: "La venjança", d'Albert Antolín Henández.