Els finalistes del Certamen Salvador Iborra comparteixen una formació

Els 12 poetes candidats a guanyar el VI Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra van assistir a una trobada professional a Mallorca que forma part del premi.

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, juntament amb l’Institut Balear de la Joventut i l’Agència Catalana de la Joventut, convoquen anualment, des de fa 6 anys, el Certamen Art Jove de Poesia Salvador Iborra, en homenatge al jove poeta valencià assassinat el 2011. El premi vol ser una eina de professionalització, a banda d'esperonar i fomentar la literatura en llengua catalana, i per aquest motiu a més a més de l'aportació econòmica (2.000 €), el poemari guanyador es publicarà a Viena Edicions durant el 2024.

Un altre dels objectius del certamen és el d'articular un espai de formació que faciliti dinàmiques de coneixement, d'interrelació i de debat entre els finalistes i amb altres escriptors. Per aquest motiu, els poetes van assistir a una formació a Binissalem del 20 al 22 d’octubre.

Els joves van fer una estada de tres dies a la casa de colònies S'Olivaret, durant la qual van poder gaudir d'activitats en grup i de formació professional. Algunes de les activitats van ser una visita guiada per la casa Museu Llorenç Villalonga, un taller sobre la construcció d'un poemari amb Pau Vadell, un club de lectura amb Clara Fiol, un taller de recitació amb Sion Capçana i un altre de poesia i música amb Jansky (Laia Malo i Jaume Reus).

Per conèixer el guanyador caldrà esperar al 19 de novembre, dia en què se celebrarà el lliurament del premi. Hi participaran tots els finalistes, que recitaran acompanyats de Jansky, al migdia, a la Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures de Barcelona.

Els finalistes de la sisena edició són Carme Alegre (Meliana, 1996), Andreu Blai Fernández-Serrano (Sueca, 1998), Víctor Benavides Escrivà (València, 1994), Andrea Monteneri (Barcelona, 1999), Jun Komura / 木村、潤 (Barcelona, 2002), Ànnia Lopez (Terrassa, 1998), Sergi Olivet Gimeno (Tarragona, 2002), Oriol Pascual Pérez (Vilanova i la Geltrú, 1992), Pilar Roig Serra (Santa Maria del Camí, 1996), Joan Rotger Julià (Ciutadella de Menorca, 1995), Ismael J. Sempere Mirón (Alfafara) i Laura Taltavull (Palma, 2002).