Literatura amb els més joves

L'AELC ha apostat per Pantalles literàries, una iniciativa que vol fomentar el contacte personal entre lectors joves i escriptors que han llegit. L’objectiu del projecte ha estat facilitar l'apropament entre aquest públic i els autors a través de la pantalla. El projecte ha reunit 20 vídeos entre 2021 i 2022.

Lectors d'entre 10 i 17 anys d'arreu dels Països Catalans han intercanviat impressions amb els autors dels quals han llegit algun llibre. En cada vídeo, s'hi pot escoltar alguna pregunta relacionada amb la lectura que han fet i també s'hi poden trobar recomanacions que els escriptors fan als joves amb altres lectures interessants. El resultat permet que els lectors que hi participen tinguin un contacte més estret amb els seus escriptors de referència i també que qui vulgui pugui accedir al material.

Tots els vídeos estan disponibles al canal de YouTube de l'AELC en aquesta llista de reproducció

Hi han participat els escriptors Laia Aguilar, Pasqual Alapont, Noemí Bagés, Llorenç Capdevila, Roc Casagran, Mercè Climent, Jaume Copons, Xavier Duran, David Fernàndez, Enric Larreula, Laia Longan, Salvador Macip, Jordi de Manuel, Francesc Miralles, Miquel Obiols, Francesc Puigpelat, Miquel Pujadó, Josep Rodríguez i Ferrer, Àfrica Ragel, Raül Romeva, Jordi Viladoms i Jordi Vila-Delclòs.

Aquesta activitat ha estat coordinada per Jordi Tomàs Guilera.