Autors i Autores

Lluís Arcarazo

Pasta Gansa

¿HAS SENTIT A DIR ALGUN COP que les monges facin vacances? ¿I els monjos? ¿Has vist algun cop un monjo torrant-se al sol en una platja de Lloret? No, no ho veuràs, i si et penses que n'has vist algun, de monjo, treu-t'ho del cap; segurament era un impostor, o potser és que la nit abans vas beure massa sangria. Els monjos i les monges no fan vacances, i fan bé. Hi ha temes amb els quals no es pot baixar la guàrdia, perquè després arriben les temptacions i tothom es posa a fer pecats, i això semblaria Sodoma i Gomorra. I tu no voldries que això semblés Sodoma i Gomorra, ¿oi?

El cas és que el Papa sí que en fa, de vacances. Però a veure qui s'atreveix a dir-li res!

PREGUNTA: ¿On les passa, les vacances, el Papa?

Lluís Arcarazo / David Castillo

(Del llibre Pasta Gansa. El concurs de Catalunya Ràdio. Barcelona: Quaderns Crema, 1994, p. 13)

* * *

BEETHOVEN ERA SORD. Cervantes era manc. Van Gogh només tenia una orella. Napoleó patia d'halitosi. ¿Què passa? ¿Que totes les celebritats han de patir alguna desgràcia? Si és així, ¿quines desgràcies patien persones com Sòcrates, Juli Cèsar o Ramallets? ¿Potser tenien morenes? ¿Els faltava el dit petit d'un peu? ¿Feien servir dentadura postissa? Tot és possible. La llàstima és que la Història amagui aquests aspectes tan interessants de la cultura, sense els quals es fa difícil entendre qui som, on anem i d'on venim.

PREGUNTA: ¿De què va morir Juli Cèsar?

Lluís Arcarazo / David Castillo

(Del llibre Pasta Gansa. El concurs de Catalunya Ràdio. Barcelona: Quaderns Crema, 1994, p. 19)

* * *

QUE NO S'ESPANTI NINGÚ del que vaig a dir, però no podia continuar amagant-ho més temps: Miquel Àngel no tenia ni idea de parlar anglès!

Miquel Àngel no sabia anglès, però bé que va trobar feina de pintor a la Capella Sixtina. En canvi ara hi ha molta gent que estudia anglès i no troba feina. ¿Això què significa? ¿Que l'anglès ja no és tan important com en el Renaixement? ¿Que els que no saben anglès tenen més probabilitats de trobar feina? No!

Això vol dir que el Miquel Àngel aquest era un geni i si hagués sabut parlar anglès, no vull ni pensar on hauria pogut arribar!

PREGUNTA: ¿Saps com es diu «no» en anglès?

Lluís Arcarazo / David Castillo

(Del llibre Pasta Gansa. El concurs de Catalunya Ràdio. Barcelona: Quaderns Crema, 1994, p. 55)