Autors i Autores

Concepció Batallé i Mallarach

Pòrtic

Concepció Batallé i Mallarach (Olot, 1950) és professora i escriptora.

Estudia comerç i secretariat a l'Escola de la Divina Providència. Més tard, realitza Dibuix, Música i Batxillerat Superior per entrar a Magisteri. 

Fa classes a l'Acadèmia Plantalech d'Olot, als Carmelites de Ripoll, Salecians i és una de les creadores de l'Escola d'Art de Ripoll. Ha estat durant quaranta-cinc anys professora a l'Escola Cor de Maria - Maria Reina d'Olot fent classes de dibuix a secundària i d'història de la música. Durant vint-i-cinc anys realitza l'especialitat de música per tota l'escola. A banda de ser professora de música, coneix el piano, la guitarra i el violoncel.

L'afició a la literatura, que ja estima des de petita gràcies a un professor de l'escola, la porten a escriure poesia, contes i assaig. Destaquen Quatre contes per a infants (1981), Joan Prat i Forga (1897-1971): apologia del meu mestre (1987) i un gran nombre de poemes amb motiu de dates destacades com els Aplecs de la Sardana, Sant Jordi o les festes nadalenques que ha publicat anualment en mitjans com "L'Olotí" o "La comarca d'Olot" i en publicacions d'aquestes celebracions. Ha recollit la seva obra inèdita i també la publicada de la seva mare, la poeta Mercè Mallarach.

També ha escrit poemes per encàrrec, d'efemèrides, en diversos mitjans i àmbits i ha estat jurat de diferents premis literaris. Ha fet guions radiofònics i ha presentat "Temps de literatura" a Ràdio La Vall. Alguns dels seus poemes han aparegut en antologies, treballs de recerca i reculls. Ha realitzat conferències i exposicions de temàtiques diverses al Casal Marià d'Olot, entre d'altres.

Tira endavant amb un equip l'associació sense ànim de lucre Àmbit Sant Lluc, per perpetuar l'Escola Olotina.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

Pàgina elaborada per Sara Serrano per a l'AELC.
Fotografies i documentació de l'arxiu de l'autora.