Autors i Autores

Adrià Chavarria
1972-2009

Pòrtic

Adrià Chavarria (Tortosa, 1972 - Barcelona, 2009). Professor, crític de la literatura i poeta.

Llicenciat en Història a Tarragona i en Filosofia a Barcelona, cursa estudis de doctorat dins del Seminari de Filosofia i Gènere de la Universitat de Barcelona. Els principals focus d'interès i en els quals Adrià Chavarria ha centrat els seus estudis són, d'una banda, les dones poetes i filòsofes i, de l'altra, el judaisme i la cultura jueva. Així, sota la direcció de Fina Birulés, realitza la tesina sobre la pensadora Simone Weil, de qui n'és especialista. Després ha realitzat estudis sobre Sarah Kofman, Hannah Arendt i Ingeborg Bachmann, així com d'autores catalanes com Maria-Mercè Marçal i Helena Valentí, de qui té cura de l'edició i escriu un text d'estudi que apareix com a epíleg de l'obra La dona errant (2009).

Com a articulista publica regularment al diari Avui i a les revistes Serra d'Or, Caràcters, Aiguadolç, L'Espill, El Contemporani o Anthropos i cal esmentar l'edició conjunta amb J.A. Fernández del recull d'assaigs sobre la masculinitat Calçaces, gallines i maricons. L'any 2008 publica l'opuscle de poesia Remor de veus, la segona part del qual apareix al número 92 de la revista Reduccions.

Dirigeix, juntament amb Ivan Favà, la revista Rels (2002-2009) que tracta temes, principalment, sobre el pensament i la literatura contemporanis. A més, Adrià Chavarria, va ser vocal de la Junta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (2003-2009) i organitzador del cicle Poesia i copes.Pàgina elaborada per Toni Terrades Oliver per a l'AELC.
Documentació: Ricard Mirabete i Toni Terrades.
Fotografies: © Teresa Sanz i Pinyol [Pòrtic] i © Relats Fotogràfics – Carme Esteve.