Autors i Autores

Antoni Dalmases

Pòrtic

Antoni Dalmases (Sabadell, 1953) és escriptor, articulista de premsa i professor de llengua i literatura.

Després d'estudiar Filologia Hispànica a la universitat i publicar un primer llibre acadèmic sobre la figura de Pere Quart, l'autor sabadellenc comença a publicar novel·les, tant per a nens i joves com per a adults. L'any 1986 publica la seva primera obra de narrativa, juvenil, I no parava de ploure i des d'aleshores no ha deixat de publicar llibres. També exerceix de professor de llengua i literatura en un institut de secundària i col·labora a la premsa.

D'entre les diverses obres que Antoni Dalmases ha escrit per a nens i joves, destaquen La sorprenent història d'en Joan-No-Me'n-Recordo (1990), El vescomte minvant (1992), o Doble Joc i Jo, el desconegut, premis Gran Angular els anys 1992 i 2005 respectivament.

En el terreny de la narrativa per a adults, Antoni Dalmases s’ha prodigat menys, però ha tingut també força repercussió, com ho demostra l'obtenció de premis com el Marià Vayreda d'Olot l’any 1992 pel recull de contes La infinitud dels parcs, el Premi Octubre de Narrativa de València l'any 1993 amb L’última primavera i el Sant Joan de Sabadell el 1998 amb la novel·la Al mig del camí.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Abel Ramon Vidal per a l'AELC.
Fotografia: Imatges cedides per l'autor.