Autors i Autores

Antoni Ferrer Perales

Pòrtic

Antoni Ferrer Perales (l'Alcúdia de Crespins, la Costera, 1943). És poeta i crític literari. Ha exercit de professor de secundària i de sacerdot.

Llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació, el seu compromís social el porta a impulsar el foment de l'educació en els pobles on exerceix de capellà i, més tard, a la renovació del procés d'aprenentatge en les seves classes com a professor de secundària; en aquesta època abandona el sacerdoci.

Des de 1976 forma part de la revista Saó, primer com a col·laborador i al cap de dos anys com a membre del seu consell de redacció. També escriu a altres revistes com Reduccions, Passadís, Caràcters o L'Aiguadolç.

La seva habilitat en l'escriptura es manifesta des de ben jove i aviat aconsegueix els primers premis literaris, fins que el 1978 obté el premi Ausiàs March de poesia amb l'obra Fragmentos con figuras para un vaso minoico. La seva poesia és una continuïtat que esdevé una eina d'autoconeixement i una manera d'interpretar el món. Així, entre un contingut humanista religiós i laic el trobem a les seves obres Cant espiritual (1992) i Cant temporal (2000). Un apropament poètic a la ciència actual des d'un punt de vista crític és el poemari Cançó de bressol per ajudar a benmorir galàxies (1986). La música és un referent en algunes de les seves obres com Variacions Goldberg (2015), Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians de poesia.

També té textos per a diverses cantates i oratoris de compositors valencians.

El 2015 setanta-set poetes participen en el seu llibre d'homentage, Els deus no abandonen Antoni.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Francesc Viñas per a l'AELC.
Documentació de l'arxiu personal de l'autor.