Autors i Autores

Guillem-Jordi Graells

Pòrtic

Guillem-Jordi Graells (Terrassa, Vallès Occidental, 1950) és home de teatre en gairebé totes les facetes (autor, traductor, adaptador, dramaturg, director, productor, gestor, historiador, promotor), però també és crític i historiador de la literatura i, a més, ha participat en la gestió cultural, tant d'entitats públiques com privades, professionalment o com a voluntari.

La seva activitat com a escriptor teatral inclou des de textos escrits de manera autònoma fins a una llarguíssima llista d'encàrrecs que abracen les creacions originals i la reescriptura de textos antics i moderns, catalans o d'altres llengües. Això, juntament amb la gran diversitat d'estils i de registres que engloba la seva trajectòria dins del món de l'espectacle, fa que la seva obra sigui considerada eclèctica.

Ha tingut cura de nombroses edicions entre les quals cal destacar l'Obra completa (6 vols.) de Maria Aurèlia Capmany i el Teatre complet (7 vols.) de Joan Puig i Ferreter.

Ha estat vocal de la junta (1981-1984), tresorer (1985-1987), secretari (1988-1990), vicepresident pel Principat (1998-1999) i president (2007-2015) de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Nausica Solà per a l'AELC.
Fotografia inicial © Carme Esteve/AELC. Fotografies de la biografia: © MAE - Institut del Teatre i arxiu personal de l'autor.