Autors i Autores

Empar de Lanuza

Pòrtic

Empar de Lanuza i Hurtado (València, 1950). Llicenciada en Pedagogia per la Universitat de València, des de sempre ha romàs vinculada amb el món dels infants, l'ensenyament i les lletres.

Escriptora prolífica, és especialment coneguda com a narradora per a infants i joves, amb obres com El savi rei boig i altres contes (1979), Bon viatge, Pitblanc (1982), Aventura d'una desventura (1985) o La família feroç (1988), però també és una de les poques escriptores que s'ha dedicat al teatre per a infants, del qual en destaca el recull Mitja dotzena (1984). Igualment ha escrit poesia per als més menuts, com per exemple Versos al sol (2000) i Abecedari de diumenge (1988), i fins i tot ha participat com a autora en la sèrie televisiva Nana Bunilda. Ha estat guardonada amb diversos premis, com ara el Folch i Torres (1978) per El savi rei boig o el Tirant lo Blanch (1986) i el Crítica Serra d'Or (1989) per Abecedari de diumenge.

Per altra banda, ha publicat nombrosos articles i assaigs per al públic adult i la seva obra València, fragments d'un dietari poètic (2002), ha merescut el premi Roís de Corella de poesia (2001).

Paral·lelament a la seva activitat literària, Empar de Lanuza ha ensenyat a infants amb problemes per aprendre a llegir i escriure, ha col·laborat amb el Secretariat d'Ensenyament de l'Idioma, i ha treballat a la Universitat de València i a la Generalitat Valenciana.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.


Pàgina elaborada per Mar Veciana per a l'AELC.