Autors i Autores

Albert Masó Garcia

Pòrtic

Albert Masó Garcia (Sabadell, 1976) és enginyer tècnic en electrònica industrial, muntanyenc, escriptor, dibuixant, confeccionador de mapes i autor d’audiovisuals de muntanya. 

És autor de llibres de temàtica muntanyenca, de més d’un centenar d’articles publicats en diferents butlletins de centres excursionistes i revistes de muntanya, de múltiples mapes que acompanyen la descripció d’itineraris muntanyencs, de dibuixos que il·lustren itineraris d’escalades i d’audiovisuals i conferències de muntanya.

S’inicia en l’excursionisme i l’escalada des de ben petit, en especial a la zona del massís de Sant Llorenç del Munt i la serra de l’Obac. Junt amb el seu germà, Òscar Masó, forma una cordada aperturista, comptabilitzant l’obertura de més de 400 vies de caire clàssic i ascendint tots els monòlits de Sant Llorenç del Munt, l’Obac i Sant Salvador de les Espases i més de 600 a Montserrat. 

És membre de diversos centres excursionistes del Vallès Occidental, del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona i membre del Grup Cavall Bernat. Ha estat guardonat amb diversos premis literaris i de cinema de muntanya.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC).
 

Pàgina elaborada per Clara Bara Palma per a l'AELC.
Documentació i fotografies: arxiu de l'autor.