Autors i Autores

Núria Perpinyà

Pòrtic

Núria Perpinyà (Lleida, 1961), escriptora i professora universitària, ha desenvolupat tant la seva faceta de novel·lista com la d'assagista.

Llicenciada i doctorada en Filologia Catalana per la Universitat de Lleida, comença a interessar-se de molt jove per l'obra de Gabriel Ferrater. Ja el 1986, amb vint-i-cinc anys, publica el seu primer assaig sobre el poeta, amb Xavier Macià, La poesia de Gabriel Ferrater. La seva tasca investigadora, combinada amb l'activitat docent que exerceix a la universitat, desemboca en tres llibres més de crítica literària.

L'any 1998 publica la seva primera novel·la, Un bon error, en què ja es manifesta la complexitat i l'elaboració que caracteritzaran la resta de les seves novel·les. Una casa per compondre (2001) confirma la seva aposta, arriscada i ambiciosa, per la renovació del gènere en el panorama de la literatura catalana contemporània. Mistana (2005) rep el premi de la Crítica l'any 2006 i Els privilegiats (2007) completa fins al moment l'obra narrativa de l'autora.

A banda de la seva activitat com a novel·lista, Núria Perpinyà segueix amb el seu treball d'assagista i professora universitària.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per: Abel Ramon Vidal per a l'AELC.
Fotografies: cedides per l'autora i amb el consentiment dels fotògrafs, Manu Bausc, Antoni Galeote i Montserrat Trepat.