Autors i Autores

Manel Pitarch

Pòrtic

Manel Pitarch Font (Vila-real, la Plana Baixa, 1966) és llicenciat en Filologia catalana i en Literatura espanyola per la Universitat de València. Ha exercit la docència en instituts d’ensenyament secundari i batxillerat, a Catalunya i al País Valencià, i des del Departament d’Educació de la Universitat Jaume I de Castelló. Alterna la passió per l’aula amb la tasca d’assessor didàctic per a l’ensenyament i aprenentatge de llengües. És autor i coautor de materials didàctics per a l’àmbit acadèmic.

En el vessant de poeta, les publicacions dels seus poemaris corresponen als premis obtinguts per les obres. Val a destacar les obres: Trajectes del desencís, Premi Jacint Verdaguer (2003, any del Centenari de la mort), Primavera entre les runes, Premi Marc Granell (2015) i Poemari per a ociosos, Premi Hibn Hazm, Ciutat de Xàtiva (2017). Alguns dels poemes han estat musicats i publicats en antologies.

És cofundador de l’associació d’escriptors El Pont Cooperativa de Lletres, de comarques de Castelló, des de la qual va participar en l’obra col·lectiva Ponts suspensius (Onada, 2013), amb el relat La determinació de Kirchner. És també membre de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (AILLC). Està lligat activament a diverses institucions que treballen per la llengua i la cultura al País Valencià.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Documentació i textos de l'autor.
Pàgina elaborada per Sara Serrano per a l'AELC.
Fotografies de l'arxiu personal de l'autor.