Autors i Autores

Cèlia Viñas
1915-1954

Pòrtic

Cèlia Viñas (Lleida, 1915 – Almeria, 1954) escriu poesia, teatre i narrativa, en català i castellà, amb bona part de la seva obra dedicada al públic infantil.

La seva infància i joventut transcorren a Palma i Barcelona, ​​on estudia Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona. El 1943 es trasllada a Almeria, després de guanyar una plaça per a treballar-hi com a mestra d'institut. A Almeria, la seva intensa activitat cultural i el seu tarannà pedagògic, del tot avançat a la seva època, estimulen culturalment i artísticament una ciutat que sofria les conseqüències de la postguerra.

Durant la dècada de 1950 participa en l'antologia Els poetes insulars de postguerra (1951) i publica el llibre de poemes en català Del foc i la cendra (1953), que és reeditat el 2006. Pòstumament apareixen publicats un recull de textos memorialístics, De esto y aquello (1995) i el recull d'epístoles Cartas de Celia Viñas a su familia (2015), a més de diverses antologies de la seva poesia en castellà.Pàgina elaborada per X. R. Trigo per a l'AELC.
Fotografies de l'arxiu familiar de l'autora.