Autors i Autores

Fina Anglès i Soronellas

Coberta del llibre Bella Lluna fa l'ullet…
Fina Anglès a la Biblioteca Pública de Tarragona fent un fòrum sobre Bella Lluna fa l'ullet... Tarragona, 13 de juny de 2017. Fotografia: Biblioteca Pública de Tarragona.

Bella Lluna fa l'ullet…

Poemes per a xiquets.

Bella lluna fa l'ullet… és la volguda continuació de Bella Lluna treu el nas… L'experiència d'anar a les biblioteques i a les escoles i veure com els xiquets lectors i els equips de mestres s'han fet seu Bella Lluna treu el nas… i com l'han convertit en VIDA —així en majúscules— ens ha esperonat a tots plegats: autora, il·lustradores i editor a repetir l'experiència.

Aquesta vegada el volum sencer és de poemes volgudament llargs que donen veu a múltiples aspectes d'un mateix contingut en el qual cadascú pot trobar l'estrofa o les estrofes que desitgi. Els temes són variats: des de les joguines més properes a poemes que glossen diversos menús i que presenten la fruita com l'element més màgic, dels animals de companyia a les estacions de l'any i un vers de Nadal que es pugui fer seu qualsevol infant, des d'un joc per picar de mans (pocs en sonen en català als carrers i patis de les nostres escoles) o un poema que dóna veu a les sofertes pantalles fins a un altre que té en compte l'arribada d'un nou nadó a una casa on ja hi ha una criatura.

El poema 'Uns noms molt bonics' que enceta el volum ve a ser una mena de presentació de l'esperit que plana en grau divers sobre els continguts en paraules i en imatges del llibre: viure amb naturalitat la diversitat i veure-la com un tresor que ens enriqueix a tots plegats.

Finalment, el poema 'Bella Lluna fa l'ullet' que dóna nom al llibre no cerca altra cosa que evidenciar la nostra complicitat d’adults envers els xiquets, els nostres petits-grans lectors.