Autors i Autores

Àngel Martí Callau

Pòrtic

Àngel Martí Callau neix un juliol del 1966 a l'Ametlla de Mar, en una família de tradició marinera, fet que marca la seva obra. És Diplomat Superior en Criminologia, Màster en Seguretat Pública i Privada i Tècnic en protecció Civil i Gestió d'Emergències i treballa com a funcionari a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar. Compagina aquesta tasca amb amb la seva passió, l'escriptura.

Tot i que és de ben jove que comença a escriure, especialment poesia, no és fins al 2012 que es decideix a publicar i, curiosament, la primera obra que veu la llum és una novel·la. A partir d'aquí entra a formar part, primer, de l'associació Poetes de l'Ebre i tot seguit de les associacions Poemes al Vent i Calacultura. Actualment, també forma part del col·lectiu Dillums d'Arts al Forn.

Escriu novel·la, contes i especialment poesia, de caràcter clarament intimista, predominant en els seus versos el desamor i la reivindicació, i que li ha comportat diversos reconeixements en premis literaris.

Actualment, a més, juntament amb R. Gonzalez, dirigeix i presenta L'Absenta, un programa setmanal cultural de La Cala RTV, escriu lletres per a grups musicals i forma el duet poètic-musical amb Enric Franch "Versus A Cors". Participa habitualment en recitals de poesia, especialment solidaris, i trobades poètiques arreu del territori. Des del 2014 forma part de l'equip que organitza el Premi Literari Vila de l'Ametlla de Mar, el Premi Literari Nit de Poesia al Carrer de l'Ametlla de Mar i els Vermuts Literaris Calacultura i actua com a dinamitzador cultural.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Documentació i textos de l'autor.
Pàgina elaborada per Sara Serrano per a l'AELC.
Fotografies de l'arxiu personal de l'autor.