Autors i Autores

Joan Adell Álvarez

Coberta del llibre El nàufrag.

El nàufrag

"La novel·la s'inicia, precisament, amb la terrible notícia de l'accident que ha sofert el iot en el qual navegava, en solitari, el protagonista, un empresari amb fortuna en el món dels negocis però, tal com anirem descobrint, amb una vida afectiva complexa… Així, descobrirem tot un seguit d'emocions humanes que avancen entre la tendresa i l'amor, passant per la passió i el desig, fins arribar a l'orgull i l'arrogància…

[…] El nàufrag és una novel·la bastida a través de breus escenes, les que protagonitzen els seus personatges i de les quals el Joan Adell se serveix per tal d'indagar sense treva en la seva psicologia. És una novel·la en la qual el sexe actua com el motor que empeny la història, que mou els personatges, però en la qual l'autor ha desestimat la descripció d'aquestes escenes i del joc narratiu de l'erotisme. I en arribar al final, la sorpresa que estàvem esperant ens apareix amb un rondó que rebla el clau de les relacions de tota la història."

(Sílvia Romero: Caducitat immediata, maig 2008)
 

* * *
 

"Argument que t'endrapa sense remei, personatges que t'atreuen i que et marquen des de les primeres pàgines… Una prosa neta i franca… Històries sòrdides, amb la mida justa per crear-te la imatge sense evocar la sordidesa per si mateixa, escenes eròtiques que evoquen els lectors sense necessitat de descriure-les. L'autor aconsegueix amb mestria dir molt més del que explica. I fer actiu al lector, que evoca i imagina molt més del que llegeix."

(Alícia Gili: Presentació a l'Ateneu Barcelonès, desembre 2007)