Autors i Autores

Blanca Busquets i Oliu

Pòrtic

Blanca Busquets (Barcelona, 1961), és escriptora, periodista i filòloga.

La lletra escrita ha marcat la seva vida. Als dotze anys va escriure el seu primer conte i, des d'aleshores, escriure es va convertir en l'eix central de la seva vida.

Ha publicat diverses novel·les: Presó de neu (Proa, 2003); amb l'editorial Rosa dels Vents, El jersei (2006), Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009), La nevada del cucut (2010), La casa del silenci (2013) i Paraules a mitges (2014). La seva novel·la, Jardí a l'obaga (2016) i l'última, La fugitiva (2018) tornen a estar publicades amb el segell Proa. El 2022, publica Constel·lacions (Proa). Els seus llibres han estat traduïts al castellà, l'italià, l'alemany, el rus, el noruec, el polonès, el francès i l'anglès.

A banda de participar en clubs de lectura, ha fet xerrades, presentacions i conferències arreu de Catalunya, a diversos llocs de l'estat espanyol, i a ciutats com l'Alguer, Moscou, Leipzig o Berlín. Ha participat a la fira del llibre de Varsòvia 2016 formant part de la delegació catalana d'escriptors.

Com a periodista, treballa des del 1986 a les emissores de Catalunya Ràdio. Hi ha realitzat diversos programes. També ha treballat de redactora a Televisió de Catalunya durant set anys. Escriu articles per a l'Osona.com i és autora de capçalera de la biblioteca de Lliçà de Vall.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació de l'arxiu personal de l'autora.
Fotografia de Joan Puerto.