Autors i Autores

Jaume Fàbrega

Premis

  • Premi Robert de Nola, Figueres (1981): Pels articles de gastronomia publicats a Punt Diari, amb Jean-François Revel.
  • Premi d'Honor de la Chaîne des Rôtisseurs, Figueres (1987).
  • VI Premi Pedro Rovira-Chaîne des Rôtisseurs, Barcelona (1988): Per la seva aportació a favor de la divulgació gastronòmica i enològica.
  • III Premi Jaume Ciurana d'Articles Periodístics, Calella (1988): Pels articles publicats a Girona Gastronòmica.
  • II Placa Gastronòmica Ciutat de Girona, Girona (1991).
  • Premi "Raïm d'Argent", de Sant Genís de Palafolls, amb Juan Mari Arzak (1981).
  • X Premi Pedro Rovira-Chaîne des Rôtisseurs, Barcelona (1992): Per l'edició i textos d'El gran llibre de cunina catalana, de Josep Lladonosa.
  • Premi de Periodisme "Cresta del gall del Penedès", Vilafranca del Penedès (1994).
  • Llibre dels Rècords Catalans (1995): El llibre La cuina catalana (7 volums) per el primer i més important llibre de cuina tradicional dels Països Catalans.
  • Premi d'Assaig Literari Sant Miquel d'Engolasters - Nit Literària Andorrana (1996): Del Neanderthal a l'eructe de la Coca-Cola.
  • Finalista del XII Premi Josep Vallverdú d'Assaig, Lleida (1996): Nació i deglució. Fíbies i fòbies de la cultura del gust.
  • X Premi Rovira i Virgili d'Assaig, Tarragona (1999): La cultura del gust als Països Catalans.
  • Gourmand World Cookbook Awards, Périgueux-Peirigús. Premi mundial al millor llibre de cuina mediterrània (2000): La cuina mediterrànea.
  • Gourmand World Cookbook Awards, Périgueux. Premi mundial al millor llibre de cunina en català (2000): La cuina de Mallorca
  • Gourmand World Cookbook Awards, Périgueux. Premi mundial al millor llibre de licors (2001): El llibre de la ratafia. Ratafies i licors d'herbes de tot el món.
  • Gourmand World Cookbook Awards, Grythyttan, Suècia. Premi mundial al llibre de cuina més innovador (2004): Dalícies. A taul amb Salvador Dalí.
  • Gourmand World Cookbook Awards, Beijing. Premi mundial al millor llibre sobre el peix (2006): La cuina del peix.
  • Premi Carlos Sarthou d'Assaig, Xàtiva (2006): Taronges de Xàtiva. Cavallers, cuiners i papes: orígens i apogeu de la cuina valenciana.
  • Premi d'Assaig Sant Miquel d'Engolasters, Andorra (2007): El convit del Tirant. Cuina i comensalitat, de l'Edat Mitjana a Ferran Adrià.