Autors i Autores

Xavier Hernàndez Ventosa

A. El segret de la Xufles.

La Xufles, la gosseta del Dani, ha sortit al carrer i no ha tornat. El Dani, a l'endemà, amoïnat, surt a buscar-la.
De camí cap a les afores del poble troba el collar de la Xufles amb restes de sang. La deducció a què arriba el Dani l'espanta encara més: la Xufles no ha marxat, a la gosseta se l'han endut.
Ja fora del casc urbà el Dani parla amb un personatge estrany i per tots rebutjat. És el Pispes, un rodamón que li explica el que ha vist: a la Xufles se l'han emportada per força uns malfactors.
Ara, els amics del Dani, el Lluís i el Sergi, l’ajudaran a trobar-la, i entre els tres, aviat descobriran unes pistes que els diuen que allà hi ha hagut la gosseta. A l'endemà, amb les bicicletes, emprendran una recerca per tota la zona a l'entorn de la població on viuen.
Vist el fracàs de l’operació i davant l'evidència que algú té retinguda la Xufles, els pares del Dani es decideixen a intervenir per ajudar-lo. Ara bé, ni tan sols ells n'obtindran cap resultat.
Finalment, quan ja tot sembla perdut arriba la sorpresa, i el Dani, llavors, comprendrà per fi perquè algú que no s’estima els gossos havia segrestat la Xufles.
"—Què t'ha dit? —estossegà el Dani per culpa de la beguda de cola, que havia canviat de conducte.
—No. Ell no. La seva mare. Ha tornat a cridar tot allò de la Natàlia.
—I ara, què fem? —digué el Sergi mentre comprovava, desanimat, com dins la bossa del Dani només hi quedava, per menjar, una taronja a la qual ningú havia fet cap cas.
—Ostres, quin ganivet! Que és teu, Dani?
Era el Sergi, que, naturalment, no en sabia res i que l'acabava de descobrir.
—Sí... Deixa'l.
Fins que no van haver acabat de liquidar el contingut comestible de la bossa del Dani, i mentre s'esforçaven a empassar-se -bé que sense gota de set- els últims glops que quedaven de les coles, no van començar a considerar la situació.
—Els teus pares m'han dit a veure si et trobàvem va fer el Lluís tot posant-se dret i donant puntades de peu a terra a fi d'aixecar-ne la pols.
-I ens hem pensat que series aquí -va aclarir Sergi que havia passat per alt l'ordre de deixar estar ganivet i ara provava de clavar-lo a terra."