Autors i Autores

Tomàs Llopis

Pòrtic

Tomàs Llopis i Guardiola (Beniarbeig, 1954). Professor i escriptor.

Llicenciat en Filosofia i Lletres, secció Filologia Moderna, per la Universitat de València. És professor jubilat de literatura catalana a l’ensenyament secundari, tasca en la qual ha treballat als instituts de Solsona, Amposta, Benissa i Pego, on viu actualment.

Ha compaginat l’activitat docent amb l’escriptura d’articles i llibres sobre l’ensenyament de la literatura i ha publicat altres treballs de crítica i estudis literaris, traducció, edició d’obres d’altres autors i ha publicat dos llibres de poesia: Palau de cendra (2000, Premi 25 d’abril Vila de Benissa) i Sospirs de Babel (2006). També ha publicat dues rondalles, el relat Lluc (2006), les novel·les Les volves d’aquella neu (2008) i Hi ha morts que pesen cent anys (2013, Premi Andròmina, Octubre 2012), i les memòries de la seva activitat docent Contra les aules (2016). El 2022 guanya el Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira amb Cremareu aquesta carta (2023)

Des de fa molts anys, du una intensa tasca d’activisme cultural i forma part de la Junta directiva d’Acció Cultural del País Valencià. També es dedica a fer recitals poètics amb acompanyament musical del guitarrista Miquel Pérez Perelló amb qui forma part, junt amb altres membres, del grup Melodemodomies.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Toni Terrades per a l'AELC.
Documentació i textos: Tomàs Llopis.
Fotografies: arxiu personal de l'autor.
Fotografia de portada: Vicente Mas.