Bones pràctiques en dramatúrgia

L'Associació amplia l'apartat de temes professionals amb un document sobre bones pràctiques en dramatúrgia. Es tracta d'un acord del Teatre Principal de Palma amb l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i l'Associació de Dramaturgues i Dramaturgs de les Illes Balears (ADIB).

El text parteix de l’entesa i la voluntat de col·laboració entre el Teatre Principal de Palma, l’AELC i l'ADIB, i pretén deixar constància de les condicions de bones pràctiques en el pla de la dramatúrgia establertes en els darrers anys al Teatre Principal de Palma. Consulta'l aquí

Un contracte ha d'especificar els punts d'encàrrec de text i comunicació pública, producció i drets d'explotació en la modalitat de comunicació pública, edició del text i plataforma a la carta amb produccions pròpies.  El document també suggereix que el contracte signat parteixi del model de contracte d’edició de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Aquestes recomanacions se sumen a les bones pràctiques en traducció literària i les bones pràctiques en premis literaris que ja ha facilitat l'Associació amb l'objectiu de millorar les condicions professionals dels autors. Recentment, l'AELC també va participar en el Manifest de Barcelona sobre bones pràctiques contractuals en la traducció editorial, centrat sobretot en recomanacions relacionades amb literatura infantil i juvenil.

Tota la informació relacionada amb temes professional es pot trobar en aquesta pàgina

Fotografia: Mike Bird / Pexels. Warwickshire, Anglaterra.