Autors i Autores

Marta Giné Janer

L'autora presentant I anem de fred en fred, sense pensar-hi, el 2016.
L'autora a la Mostra Oberta de Poesia a Alcanar.

Biografia

Marta Giné Janer neix a Barcelona el 15 de juliol de 1958. Llicenciada i doctorada per la Universitat de Barcelona, ha desenvolupat la seva vida professional a la Universitat de Lleida (abans, l'Estudi General de Lleida, depenent de la Universitat de Barcelona) com a catedràtica de traducció, especialitzada en literatura francesa del segle XIX. Ha estat professora convidada a la Universitat de la Sorbonne-Nouvelle. La seva activitat com a professora, de fet, comença als anys vuitanta i es desenvolupa fins a l'actualitat.

Així mateix, ha publicat articles i llibres dedicats sobretot a la literatura francesa. Fa traduccions i participa com a investigadora en diversos projectes, amb un conjunt de tesis doctorals dirigides en aquest camp. També fa difusió literària en diaris, revistes i conferències. Aqust rol es reconeix en el volum Dones i literatura a Lleida (Publicacions de l’Ajuntament de Lleida, 1997), on publica el seu primer conte, “Entretiempo”.

És a partir del nou mil·lenni quan deixa créixer la pròpia veu literària tant en el terreny de la poesia com en el de la narrativa curta, ambdós en clau femenina. Publica el poemari I anem de fred en fred, sense pensar-hi (Edicions Saragossa, 2016), reconegut amb el Premi Paraules a Icària.