Autors i Autores

Alegria Julià

Pòrtic

Alegria Julià (Barcelona, 1945) és mestra i encara que actualment està jubilada, continua anant a escoles, sobretot per fer col·laboracions relacionades amb la biblioteca escolar. També ha fet d'assessora del Servei d'Ensenyament del Català durant quatre anys.

Des del 1991, any en què va aparèixer el seu primer llibre, Un romà al segle XX, visita escoles i instituts per fer fòrums lectors. Li agrada estar en contacte amb els alumnes i el que més la motiva és encomanar als nois i noies la il·lusió per la lectura i l'escriptura: els anima a llegir i els engresca a anotar les seves idees, fantasies, anècdotes… i a escriure les històries que se'ls ocorrin.

Les seves històries són inspirades en fets reals, i hi barreja un punt d'imaginació, una mica d'humor i un pessic de tendresa. També li agrada molt jugar amb les paraules, amb la seva forma i el seu significat. De vegades escriu contes tot comptant i contant, juga a enfilar monosíl·labs fins a construir una història, escriu contes verticalment i després els complementa horitzontalment fins a aconseguir una història arrodonida.

Després d'Un romà al segle XX, han seguit Contes de festa major (1995), De cop i volta (1996), Gent de mar (1997), Contes numèrics una mica histèrics (2001), Contes verticals (2008), Contalles i rialles d'arreu del món (2011) i Contes enigmístics (2018).

És sòcia d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Alegria Julià i Josep Miàs per a l'AELC.
Documentació i fotografies de l'arxiu personal de l'autora.