Autors i Autores

Pere Martí i Bertran

Coberta de la primera edició de La tortuga d'en Hans (2004).
Coberta de la darrera edició de La tortuga d'en Hans (2010).

La tortuga d'en Hans.

Pla lector (Disponible per als socis del Cercle d'Educadors).

Il·lustracions de Carmen Queralt. Llibre recomanat per a lectors a partir dels 6 anys, cursos més apropiats: 2n i 3r de Primària. 7a edició: 2010, edició especial en àlbum l'any 2005.

Altres edicions:

  • Barcelona: CRE Joan Amades, 2006. (Braille).

  • Tant en aquella obra [Les tortugues de l'àvia] com a La tortuga d'en Hans, els adults hi tenen també un paper educador primordial. El pare d'en Hans, per exemple, és qui l'ajuda a descobrir el món de les tortugues i la seva problemàtica. I en ambdues obres, també, els nens protagonistes acaben descobrint que, de vegades, cal renunciar als propis desitjos per tal de fer plenament feliç un altre, encara que aquest altre sigui un animal. [...]

    El bon ofici d'en Pere Martí sap descriure les emocions que es desprenen d'aquestes situacions amb un llenguatge senzill, sense renunciar a la qualitat literària que el caracteritza, i combinant-ho amb les necessàries dosis d'informació ecològica. Les il·lustracions de Carmen Queralt, molt vives i expressives, hi aporten l'emoció i el toc d'humor que arrodoneixen aquesta petita obra, tot un cant a l'altruisme que es podria resumir així: no puc ser del tot feliç si no ho són els que tinc al meu voltant.

    (August Garcia. "La tortuga d'en Hans", Traç [Olot], núm. 44, desembre de 2005, p. 7)