Autors i Autores

Ferran Torrent

La mirada del tafur.

"Els germans Ferran i Josep Torres –que vam conèixer a Gràcies per la propina– regenten ara una cafeteria a València potencialment conflictiva: entre els seus clients hi ha personatges tan significatius i incompatibles entre ells com el comissari Bernardo del Río –famós pels seus excessos en els interrogatoris– i el catedràtic d'estètica Enrique Mata, figura mitificada per les esquerres clandestines. La sang, amb tot, no hauria arribat al riu si després d'un atemptat fallit, l'anarquista Quim Gibrés no s'haguera refugiat a la cafeteria dels Torres i, en un minut, el destí dels dos germans haguera pres una direcció altament perillosa, encara més amb el comissari anant-hi cada nit per fer la partida de pòquer. De tota manera, aquest no és l'únic secret que els germans Torres amaguen a Del Río…"

(Extret de la contraportada)

* * *

"Un text que funciona a la perfecció gràcies a un argument complex com una partida de pòquer i precís com un mecanisme de rellotgeria. Una novel·la que referma la trajectòria sòlida i ascendent d'un escriptor que posseeix una mirada personal, lúcida i, sobretot, honesta amb ell mateix i amb la seva obra."

(Joan Josep Isern. "La mirada de Ferran Torrent", Punt de Lectura. Institució de les Lletres Catalanes (Barcelona), 1998)

* * *

Altres edicions:

  • Barcelona: Círculo de Lectores, 1997.
  • Alzira: Bromera, 2001.